Forside  //  Selvværd

Har du lavt selvværd?

- Føler du ikke, at du er god nok?

- Sætter du alle andres behov før dine egne?

- Føler du dig forkert og anderledes end andre?

- Er det svært at acceptere dig selv som den du er?

Lavt selvværd kan komme til udtryk på forskellige måder:

-          Du kan have svært ved at mærke og give udtryk for egne behov og ønsker.

-          Du har svært ved at markere egne grænser og sige fra.

-          Du tvivler på dig selv og har følelsen af ikke at være god nok.

-          Du tilpasser dig gerne andres forventninger til dig.

-          Du vil gerne gøre andre tilpas, selv om du tilsidesætter dig selv.

Lavt selvværd har ofte sine rødder i barndommen, fordi selvværdet skabes i vores tidlige barndomsår. Men selvværdet kan også svækkes senere hen i livet. Fx. hvis vi bliver fyret, under ufrivillig arbejdsløshed, ved skilsmisse, når vi er i parforhold, der ikke er gode for os og ikke får os til at blomstre, når vi omgås mennesker, som behandler os dårligt, når vi er i jobs vi ikke trives i, eller når vi bliver alvorligt syge. Selvværdet skal altså optrænes og holdes ved lige hele livet.

Lavt selvværd opleves ofte som meget hæmmende og begrænsende i den måde vi oplever os selv på i livet. Det vigtigste forhold vi nogensinde kommer til at få er forholdet til os selv. Vores forhold til os selv - hvordan vi har det med os selv - afspejler sig i vores omgivelser. De negative tanker vi tænker om os selv påvirker vores relationer til andre mennesker uhensigtsmæssigt. Det påvirker også de valg vi træffer i livet. Vi sammenligner os selv med andre og føler ikke, at vi er gode nok. Hvordan vi har det med os selv, når vi har et lavt selvværd, påvirker altså vores livskvalitet i en negativ retning.

Igennem et terapeutisk forløb, kan du lære at værdsætte dig selv igen, opbygge selvaccept, opleve balance og et større selvværd. Et stækt og sundt selvværd vil smitte positivt af på andre forhold og situationer i dit liv.

For at kunne arbejde i dybden anbefales det at følge et terapiforløb - Find hjem til dig selv. Forløbet vil være individuelt og tage udgangspunkt i dine behov. Læs mere under Forløb.


Forskellen på selvværd og selvtillid

Selvtillid er noget vi opbygger, i takt med vi tilegner os forskellige færdigheder. Alt det vi kan lære og blive gode og dygtige til, kan opbygge og styrke vores selvtillid. Vi får med andre ord tillid til os selv, tillid til det vi KAN.

Selvværd er den holdning du inderst inde har til dig selv, til den du ER. En sund selvværdsfølelse er at vide og mærke, at du er ligeså meget værd som alle andre. Du ved, at din værdi ikke afhænger af noget udenfor dig selv eller af noget du skal gøre eller præstere.
Lavt selvværd er når du ikke føler dig god nok som det menneske du er. Du føler dig ikke værd at elske som den person du er. Du føler typisk, at du først er god nok, når du har præsteret noget (helst helt i top). Du tror dybt inde i dig selv, at du skal gøre dig fortjent til andres kærlighed, accept, anerkendelse, hjælp, støtte, mv.

Bestil tid på 26 70 98 57 eller skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller via Kontaktformularen.